0 4e editie PROLEASE GP van Brabant aanloop naar EK Veldrijden 2018 - Grote Prijs van Brabant
U bent hier: Home  »  Media  »  4e editie PROLEASE GP van Brabant aanloop naar EK Veldrijden 2018

4e editie PROLEASE GP van Brabant aanloop naar EK Veldrijden 2018

Geschreven door "Grote Prijs van Brabant" | Gepubliceerd op 16 - Augustus - 2017

Voor de vierde editie van de PROLEASE Grote Prijs van Brabant, op zaterdag 28 oktober 2017, is het parkoers op Autotron in Rosmalen verbeterd en verrijkt.

Daarmee loopt de organisatie tevens vooruit op het EK veldrijden op 3 en 4 november 2018, dat aan de stichting Grote Prijs van Brabant is toegewezen.

,,Wij zijn enorm trots dat we in 2018 ons eerste lustrum mogen opluisteren met het Europees Kampioenschap”, zei Mieke Geeraedts, voorzitter van de stichting, woensdag 16 augustus tijdens de presentatie in de PROLEASE pop up store aan de Schapenmarkt in ’s-Hertogenbosch. 

De internationale veldrit wordt dit jaar opnieuw gehouden in samenwerking met Libéma Profcycling. Terwijl op 28 oktober buiten de PROLEASE Grote Prijs van Brabant wordt verreden staan de deuren van Autotron op 28 én op 29 oktober open voor het WielerPassie Festival waarop fietsliefhebbers kennis kunnen maken met fietsmerken en nieuwe materialen. Onderdeel daarvan zijn op zondag 29  oktober onder meer een toertocht en de fandag van de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo.

Voor de veldrit in diverse categorieën rekent de organisatie opnieuw op toppers uit binnen- en buitenland. Op de erelijst staan na de eerste drie edities al de namen van de winnaars Tom Meeusen, Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, Marianne Vos, Helen Wyman en Sophie de Boer.

Met de toewijzing voor 2018 wordt het EK veldrijden volgend jaar voor de derde keer in Nederland gehouden. Eerder was het West-Brabantse Huijbergen twee keer gastheer, in 2006 en 2015.

Hoofdsponsor van de veldrit op 28 oktober is PROLEASE, dat tegenwoordig behalve auto’s ook elektrische fietsen least. ,,De organisatie van de Grote Prijs van Brabant laat zien dat ze zich zelf elk jaar weet te overtreffen”, zei directeur Paul den Ronden van PROLEASE tijdens de presentatie. Hierbij was ook Roland Liboton, viervoudig wereldkampioen bij de profs, aanwezig. Hij loofde onder meer het 2500 meter lange parkoers. ,,Een zeer gevarieerde omloop, die veel belooft”, zei de Belg.

 

 Persbijeenkomst-001Mieke Geeraedts kondigt EK 2018 aan

Naar boven
Copyright Grote Prijs van Brabant 2017 - 2018   |  Disclaimer
Design & development by: Wallbrink Crossmedia